Amsterdam, capitala Olandei

Prezentarea orasului

Amsterdam este capitala oficială a Ţărilor de Jos si cel mai mare oras din Olanda. Este situat în provincia Olanda de Nord în partea de vest a tarii. Orasul, care a avut o populatie de 1,36 milioane la 1 ianuarie 2008, cuprinde partea de nord a Randstad, a sasea cea mai mare zona metropolitana din Europa, cu o populatie de aproximativ 6,7 milioane de locuitori.

In acest oras poti vizita o groaza de atracţii culturale şi recreaţionale precum  clădiri vechi şi fascinante ca  Biserica Veche (Oude Kerk), dar şi anumite ciudăţenii precum Muzeul Marijuanei şi Haşişului. Amsterdamul este oraşul contrastelor am putea spune.

Muzeele rămân principala atracţie în Amsterdam. Toată lumea a auzit de arhicunoscutele muzee Rijks, Van Gogh şi Stedelijk, însă sunt mult mai multe.

Obiective turistice Amsterdam

1. Cartierul Rosu

O vizita in acest oras al placerilor interzise nu ar fi completa fara o vizita in Cartierul Rosu. Atmosfera poate fi haotica, avand in vedere turistii care se amesteca cu proxeneti si vanzatori de droguri. Prostituatele Cartierului Rosu fac parte dintr-o industrie legala si organizata, care cuprinde asigurari obligatorii de sanatate si venituri taxabile. Prostitutia este singura atractie din zona. Arhitectura cartierului consta intr-un amestec care dateaza inca din Evul Mediu.

2. Arcam Amsterdam

Cladirea reprezentativa a ‘Amsterdam Architecture Foundation’, cunoscuta ca the Stichting Architectuur Centrum Amsterdam de catre localnici, este un magazin care acopera toate produsele legate de arhitectura. Exponatele variaza, dar cu siguranta veti gasi carti, harti, sugestii pentru excursii pe jos, cu bicicleta si  transportul in comun, si materiale despre aproape orice cladire din oras de la inceputul istoriei lui pana la cartierele nou-construite. Printre cele mai bune titluri sunt ’25 de Cladiri pe Care ar Trebui sa le Vedeti’ si harta Eastern Docklands.

 

3. Muzeul Madame Tussaud’s

Acest frumos muzeu de ceara se afla in Piata Dam si dupa cum o sa vedeti acesta este un muzeu amuzant si impresionant la fel ca si muzeul mama din Londra. Muzeul din Amsterdam este de fapt o sucursala a bine-cunoscutului muzeu londonez, care si-a mai deschis ramuri si in Berlin, New York, Shanghai si in alte orase mari. Muzeul Madame Tussauds din Amsterdam este ca si cel din Londra.

Preturi:

  • Adulti: 23 €
  • Batrani peste 60 de ani: 20 €
  • Copii cu varsta intre 5-15 ani: 17.5 €
  • Copii cu varsta pana in 5 ani: Gratuit.

 

4. Fabrica Heineken din Amsterdam

Marea fabrica Heineken din Amsterdam nu mai este una functionala (din pacate). Aici nu se mai produce bere de ceva vreme, insa turistii pot vedea intreg procesul de fabricare al uneia dintre cele mai bune beri din intreaga lume. In schimbul achitarii taxei de intrare, care este de 15 €, turistii primesc trei beri mari si un cadou care difera de perioada in care vizitati fabrica de bere Heineken din Amsterdam.

Pret:
Bilet intreg: 15 €

5. Parcul Vondel

Minunatul si frumosul Parc Vondel este cel mai mare parc din Amsterdam si unul dintre cele mai cunoscute parcuri din Olanda. Este un obiectiv turistic care nu poate fi ratat in vacanta pe care o vei face cat de curand la Amsterdam. Parcul Vondel este vizitat anual de peste 10 milioane de oameni. Acesta este situat in apropierea Rijksmuseum si Muzeul Van Gogh.

Intrare libera.

Este un oras placut si frumos ce poate fi vizitat in orice anotimp. Am sa va recomand sa vizitati si orasul Atena, fiind un oras magic.

 

Related posts:

Bruxelles, capitala Uniunii Europene
Vacanta in Grecia
Obiective turistice - Oslo

Lasa un comentariu

More in Europa (28 of 35 articles)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Prezentarea orasului Atena de astazi este un oras european foarte important si plin de viata, in care istoria se intalneste cu modernismul si confortul. Este orasul unde a luat nastere democratia, odata cu majoritatea inteleptilor ...