Bruxelles, capitala Uniunii Europene

Prezentarea orasului

Orasul Bruxelles este capitala Belgiei, sediul guvernului şi parlamentului federal, precum şi a mai multor entităţi federale. Ca sediu al Parlamentului European si al Comisiei Europene, orasul poate pretinde la titlul de capitala de facto a Europei. Arhitectura cladirilor din oras este mixta adesea, iar muzeele pe care le poti intalni prin oras au diverse profiluri. In inima orasului, este situat Grande Place, inconjurat de un ansamblu de ziduri ridicate in secolul 14. Rareori turistii se abat de la soseaua “petit ring” si de la strazile sale adiacente intortocheate care contrasteaza cu zona moderna a orasului.

Sunt putine orase care se pot compara cu Bruxelles in ceea ce priveste componenta sa internationala a populatie. Cam un sfert din locuitori sunt straini si cu greu se poate gasi un amestec mai variat de etnii.

Obiective turistice Bruxelles

1. Palatul Regal Bruxelles

Palatul Regal din Bruxelles este folosit astazi in scopul organizarii diverselor ceremonii oficiale, Palatul initial a fost construit (in secolul XIX) ca resedinta a familei regale. Frumosul palat se afla in fata Parcului Bruxelles, care merita vizitat la randul sau si se invecineaza cu Parlamentul, simbol al monarhiei constitutionale. Vizitele sunt permise in timpul verii, dupa Ziua Nationala (21 iulie). Palatul adaposteste numeroase opere de arta contemporana adunate de regina in 2002.

Intrarea este libera

2. Catedrala Sf Michael si Sf Gudula

Catedrala Sf Michael si Sf Gudula se afla pe dealul Treurenberg la limita dintre orasul de jos si cel de sus. In anul 1047, Ducele de Brabant, Lambert al II-lea, a spus ca moastele Sfintei Gudula sa fie mutate de la biserica Sf Gorik in centrul orasului Bruxelles in noua biserica de pe dealul Treurenberg. Din acel moment Biserica Sf Michael si Sf Gudula a capat o importanta mai mare decat a oricarei alte biserici din Bruxelles. Datorita importantei tot mai mari pe care a capatat-o, prima biserica construita in stil Romanesc a fost renovata in secolul al 13-lea in stil gotic.

3. Casa Autrique

Casa Autrique este prima casa Schaerbeek importanta a lui Horta. Aceasta a fost construita in anul 1893 si datorita frumusetii ei portile au fost deschise pentru publicul larg dupa anul 2000. Luxul si extravaganta nu sunt omniprezente aici, insa multe dintre elementele de design sunt reprezentative pentru operele lui Horta si merita admirate.

 Pret intrare:

  • adulti 6€ ,
  • pensionari 4.50€,
  • reduceri 3€.

4. Atomium Bruxelles

Acesta cladire a fost construita in 1958, cu ocazia Targului Mondial si este structurata asemenea unui atom de fier, avand 9 sfere legate intre ele prin scari, fiecare continand camere pentru expozitii. De pe sfera situata la cea mai mare inaltime se poate admira o priveliste cu totul deosebita.

Pret intrare:

  • adulti 9 €,
  • copiii peste 6 ani 2€

5. Coloana Congresului

Aceasta coloana  a fost construita in anul 1850 pentru a comemora Congresul National din anul 1831 care a proclamat constitutia Belgiei. Monumentul a fost ridicat de Joseph Poelaert (binecunoscut pentru proiectarea masivei cladiri Palais de Justice) si se ridica la 25 de metrii inaltime, avand in varf o statuie a regelui Leopold. La baza coloanei arde “flacara eterna”, un omagiu adus belgienilor care au pierit in timpul celor doua razboaie mondiale.

Un alt oras tot la fel de frumos ca Bruxelles este Frankfurt. Un oras german in care obiectivele turistice sunt la mare cautare.

 Rezerva bilete de avion ieftine spre Bruxelles

Related posts:

Obiective turistice Venetia
Obiective turistice Torino
Obiective turistice Salamanca

Trackbacks for this post

  1. [...] ca va atras atentia acest oras irlandez pentru ca vreau sa va recomand sa vizitati si orasul Bruxelles. Un oras la fel de frumos precum [...]

Lasa un comentariu

More in Europa (27 of 35 articles)
cartierul-rosu-obiective-turistice-amsterdam_859


Prezentarea orasului Amsterdam este capitala oficială a Ţărilor de Jos si cel mai mare oras din Olanda. Este situat în provincia Olanda de Nord în partea de vest a tarii. Orasul, care a avut o ...