Londra, un oras scump

Prezentarea orasului

Cu 8 milioane de locuitori, Londra este cel mai mare oras european, dar si cel mai divers din punct de vedere etnic. Orasul are o reputatie bine-meritata ca fiind unul dintre cele mai scumpe orase din lume. Acest lucru se datoreaza probabil faptului ca orasul de pe Tamisa are cate ceva de oferit pentru orice turist, indiferent de bugetul sau.

Principalele puncte de interes din capitala Angliei sunt Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Buckingham, Catedrala Sf. Paul si Turnul Londrei. Londra este una dintre capitalele istorice ce abunda in obiective turistice. Londra merita vizitata in orice perioada a anului deoarece este un oras plin de istorie si de atractii turistice. Mai jos va prezentam o serie de obiective turistice din Londra pe care le-am considerat mai importante, dar pe langa acestea exista multe altele ce merita vazute si explorate.

Obiective turistice Londra

1. Big Ben

Marele Ben, Big Ben este unul dintre cele mai frumoase si importante obiective turistice in Londra, devenind aproape o emblema a capitalei britanice. Big Ben arata de-a dreptul incantator noaptea cand fatada si cesurile de pe fiecare fata sunt iluminate. Atunci cand Parlamentul se afla in sesiune o lumina straluceste peste fatada ceasului. Cadranele ceasului au o suprafata de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri. Big Ben are un pendul urias care este reglat de un sac de monezi si este un ceas excelent care s-a oprit foarte rar.

2. Palatul Buckingham si Galeria Reginei

Nicio vizita la Londra nu este completa fara experienta pompei si a ceremoniei schimbarii garzilor de la Palatul Buckingham, dar acum vizitatorii pot trage cu ochiul inauntru in timpul deschiderii estivale anuale ale State Rooms, si pot vedea o parte din colectia privata de arta a reginei la recent inaugurata Galerie a Reginei. Initial oras-resedinta pentru ducii Buckingham, Palatul Buckingham a servit drept resedinta in Londra a monarhilor britanici inca din 1837. Cauta sa vezi daca Royal Standard (nu Union Flag) este arborat, ceea ce insemna ca regina se afla inauntru.

Pret intrare:

 • pentru State Rooms: 17 £ (adulti) si 9.75£ (copii).
 • galeria reginei: 5£ (adulti) si 3£ (copii).

3. Tower Bridge London

Turnul Londrei este faimos pentru traditiile sale pe masura structurii sale impozante. Este pazit de o trupa speciala de gardieni Yeoman, cunoscuti ca Beefeaters, dotati cu multe pasari mari si negre – corbii. Acum mai bine de 100 de ani, in epoca Victoriana a fost construit acest pod care a devenit unul dintre cele mai importante si cunoscute obiective turistice din Londra. Pasaje pietonale au fost facut pentru a permite oamenilor sa traverseze Tamisa in timp ce podul poate fi ridicat pentru a permite vapoarelor mari sa treaca.

Pret intrare:

 • Adult 5.50 £
 • Copii (5-15 ani) – 3.00 £
 • Copii sub 5 ani – gratuit.

4. Tate Modern

Gazduit in fosta Bankside Power Station, care a fost transformata de arhitectii elvetieni Herzog si de Meuron intr-o spectaculoasa cladire noua, moderna, Tate Modern este noul Muzeul National de Arta Moderna al Marii Britanii. Expune o colectie impresionanta din 1900 pana in zilele noastre, inclusiv opere de Dali, Picasso, Matisse, Rothko si Warhol, la fel si expozitii de artisti contemporani. Exista si o exceptionala cafenea pe acoperis, care permite o priveliste spectaculoasa asupra Londrei, precum si un magazin de cadouri impresionant.

Intrare libera

5. Westminster Abbey

Westminster Abbey este o biserica gotica din Londra, locul traditional de incoronare si de inmormantare pentru monarhii englezi. Nefiind nici o catedrala, nici o biserica parohiala, Westminster Abbey este locul de rugaciune detinut de familia regala.

Pret intrare:

 • adulti 15 £
 • copiii sub 11 ani au intrarea gratuita
 •  intre 11 si 17 ani 6 £
 • reduceri 12 £

Un alt oras la fel de placut cum este Londra este si Dublin, vi-l recomand cu placere.

 

Rezerva acum bilete de avion ieftine spre Londra

Related posts:

Atena, un oras magic
Obiective turistice - Oslo
Top 10 destinatii din Europa de Est

Trackbacks for this post

 1. [...] Un oras care cu siguranta nu il veti uita. Asta este sigur! Pe langa acest oras minunat va mai recomand sa vizitati si Londra, un oras tare pimitor. [...]

 2. [...] oras superb Moscova care trebuie neaparat vizitat pe langa alte orase precum Roma, Londra sau [...]

 3. [...] aici. Viena este un oras tipic european, asemanator marilor orase europene precum Paris, Roma, Londra, Barcelona sau Milano dar spre deosebire de acestea, este foarte compact si usor de [...]

Lasa un comentariu

More in Europa (25 of 35 articles)
dublin-23766


Prezentarea orasului Orasul Dublin este unul plin de viata.  Un oras in care ai ce vizita. Te simti bine, oameni primitori, linistiti, fara claxoane nervoase pe strazi, fara aglomeratia specifica multor captale europene, deci potrivita ...