Obiective turistice Brasov

Prezentarea orasului

Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasovul este si un centru universitar de traditie. Situat la poalele Muntelui Tampa, este unul dintre centrele turistice din Romania. Vechiul centru al orasului (Piata Sfatului), flancata de cladiri renascentiste, baroce si neo-clasice, este dominat de Biserica Neagra (1384 – 1477), cea mai mare constructie gotica din Romania, cu o fatada decorata cu numeroase sculpturi in piatra.

Orasul este impartit in doua componente distincte: zona de influenta baroca care serpuieste la poalele Tampei si a masivului Postavaru si zona intinsa de blocuri si fabrici. Zona din jurul Brasovului este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Romania. De aici, putem pleca in excursii catre castelele Fagaras, Rupea si Rasnov si catre castelele medievale Bran, Racos si Hoghiz.

Principala atractie o reprezinta orasul vechi – cartierul Schei, inca plin de farmec, unde veti gasi o multime de case si obiecte vechi, in special pe filon religios.

Obiective turistice Brasov

1. Biserica Neagra

Biserica Neagra, cladirea-simbol a Brasovului, cea mai mare biserica gotica intre Viena si Istanbul, strajuieste Piata Sfatului si vechiul oras. Constructia ei a inceput in anul 1383 pe vatra unei alte biserici datand din prima jumatate a secolului al XIII-lea. Initial ridicata in cinstea Fecioarei Maria, biserica a fost romano-catolica timp de peste un secol si jumatate si a devenit luterana odata cu valul reformei din Europa.

Pret intrare:

  • adulti: 4 RON (aprox) 1.2 EURO
  • elevi, studenţt, pensionari, militari: 2 RON (aprox) 0.6 EURO

2. Cetatuia

Cetatuia a fost ridicata incepand cu 1553-1554 de catre austrieci pe Dealul “Sf.Martin”, denumit ulterior dupa numele fortificatiei. Veghind srategic orasul si campiile dinspre nord, citadela este parte din sistemul exterior de fortificatii al Brasovului. “Cetatuia” a fost mentinuta in scopuri militare pana la mijlocul secolului XIX.

3. Piata Sfatului

Piata Sfatului din Brasov este cel mai cunoscut si cel mai vizitat loc din oras, fiind frecventat atat de turisti cat si de localnici. Piata cunoscuta de catre localnicii saxoni sub numele de Marktplatz, este inima Brasovului medieval. In mod frecvent aici sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte in acer liber sau targuri tematice.

4. Turnul Negru

Astazi, cladirea este din prima faza de ridicare a zidurilor cetatii (sfarsitul sec. XIV, inceputul sec. XV). Turnul Negru făcea parte din sistemul defensiv al cetăţii Braşovului. Era unul dintre cele 4 turnuri de supraveghere, dominând Şcheii. Este situat pe dealul Straja (Warthe sau Dealul Romurilor), aflat la mică distanţă de Bastionul Fierarilor (astăzi, sediul filialei Braşov a Arhivelor Naţionale).

5. Gradina Zoologica

Amplasat in cartierul Noua – la marginea de sud-est a Brasovului – gradina zoologica se afla in mijlocul unei paduri. Desi amenajarea nu este una la un standard foarte inalt animelele par bine ingrijite iar locul este linistit.

Pret intrare:

  • copii , elevi , militari in termen , studenti - 3 lei
  • adulti - 5 lei
  • grupuri organizate - 2 lei

Related posts:

Hotel International din Baile Felix
Covasna - perla statiunilor baleno-climaterice din Romania
Cazare in capitala Romaniei in regim hotelier

Trackbacks for this post

  1. [...] langa acest oras superb si destul de vizitat mai este si Brasov. Nu veti regreta daca o sa-i faceti o vizita. This entry was posted in Romania and tagged [...]

Lasa un comentariu