Obiective turistice Constanta

Prezentarea orasului

Constanta este capitala judetului Constanta si totodata este un municipiu aflat pe coasta Marii Negre, in partea de sud-est a Romaniei. Este un important municipiu si un centru cultural, economic si social de referinta. Constanța este alături de Cluj Napoca orașul cu cel mai ridicat standard de viață din România.Conform recensământului din anul 2002, Constanța avea 310.471 locuitori.

Constanta este orasul cu cel mai mare numar de locuitori stabili, dupa capitala, populatia, depasind 500.000 locuitori, majoritatea de nationalitate romana, alaturi de care intalnim minoritatile turca, tatara, rroma, rusa, maghiara, armeana, greaca, germana, bulgara, ucraineana, adepti ai religiilor ortodoxa, romano-catolica, greco-catolica, reformata, uniteriana, musulmana.

Zona din jurul Constanței reunește în afara orașului alte 13 localități: Agigea, Corbu, Cumpăna, Eforie, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Poarta Albă, Techirghiol, Tuzla și Valu lui Traian.

Obiective turistice Constanta

1. Acvariu Constanta

Acvariul din Constanta este construit pe faleza Cazinoului si adaposteste o mare varietate de pesti de apa dulce si sarata, atat de la noi cat si din alte zone (2000 de pesti din 60 specii, in sectiile: marina, dulcicoli indigeni, specii exotice). Nu trebuie ratat orice ar fi. Cand va hotarati sa vizitati nu ezitati acvariul constantean.

Pret intrare:

  • pentru adulti: 9 euro
  • pentru copii, elevi, studenti: 4 euro

2. Cazinoul Constanta

Este una dintre cele mai frumoase cladiri din Constanta si una dintre primele cladiri ridicate in acest oras. Imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca cladirea nu s-a mai numit Kustange. Istoria Cazinoului incepe odata cu anul 1880, la scurt timp dupa revenirea Dobrogei la Patria Mama.

3. Farul Genovez

Farul Genovez a fost construit intre anii 1858-1960 in amintirea negustorilor genovezi care au frecventat Pontus Euxin in secolul XIII. A functionat pana in anul 1913, restaurarea sa avand loc dupa 35 de ani. Inalt de aproximativ 8 m, lumina lui este vizibila pana la 9,5 mile marine.

4. Delfinariu

Deschis la 1 iunie 1972, Delfinariul din Constanta reprezinta o mare atractie pentru turisti. Frumoasele mamifere inzestrate cu o inteligenta deosebita uimesc si distreaza in acelasi timp. De-a lungul anilor au aparut alaturi de delfini in acelasi bazin si foci sau pinguini, completand spectacolul acvatic.

Pret intrare:

  • 9 lei pentru adulţi;
  • 4 lei pentru elevi şi studenţi.

 5. Moscheea Constanta

Aflata in imediata apropiere a Pietei Ovidiu, Moscheea a fost ridicata in anul 1910, pe locul unei vechi geamii. Minaretul, a carui inaltime atinge 50 m si cupola cladirii au fost construite din beton armat. Pentru realizarea coloanelor si a scarilor s-a folosit calcarul de Albesti, iar pentru poarta mare de la intrare s-a adus marmura neagra din Italia.

Un alt oras la fel frumos cum este si Constanta care se afla tot in zona Dobrogei este si Tulcea. Un oras in care Dunarea este principalul obiectiv turistic.

 

Related posts:

Obiective turistice Tulcea: Acvariul din Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii
Cazare in Saturn la Hotel Balada
Cazare in Baile Felix la Hotel International

Lasa un comentariu

More in Romania (25 of 27 articles)
localitateatulceaTL


Prezentarea orasului Municipiul Tulcea este situat in Dobrogea de Nord, pe malul drept al bratului Tulcea, la jumatatea distantei dintre Ceatalul Chilia si Ceatalul Sf. Gheorghe. Se pare ca Tulcea, udata de Dunare, ce se ...