Florenta, orasul de pe raul Arna

Prezentarea orasului

Orasul Florenta este capitala regiunii italiene Toscana si a provinciei Florenta fiind cel mai populat oras din aceasta regiune. Majoritatea turistilor care viziteaza capitala Toscanei sunt coplesiti de opulenta Florentei si folosesc tot timpul acordat unei vacante in oras mergand de la o capodopera la alta, minunandu-se de excesul de geniu prezent la fiecare pas.

Florenta este situata pe raul Arno si este cunoscuta pentru istoria si importanta sa în Evul Mediu si în Renastere, în special pentru arta si arhitectura sa. Inainte de toate, Florenta este un oras incredibil de frumos. Un manunchi de acoperisuri rosiatice si splendori renascentiste.

Este un important centru comercial si financiar medieval european si unul dintre cele mai bogate orase vechi. Cu centrul sau istoric ce a fost introdus pe lista Patrimoniului Universal UNESCO si cu arhitectura intr-adevar deosebita, Florenta are foarte multe lucruri care merita vazute.

Obiective turistice Florenta

1. Domul din Florenta

Duomo di Firenze sau Catedrala din Florenta – este una dintre cele mai mari catedrale din lume si a fost construita intre anii 1296 si 1436. Astazi Domul din Florenta ramane cea mai mare cladire din oras si daca veti urca la Piata Michelangelo va veti convinge de acest lucru – de aici va puteti bucura de cea mai frumoasa panorama asupra orasului.

Pret intrare: 8.00 Euro

2. Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio (Palatul Vechi din Florenta) este chiar cladirea care gazduieste primaria orasului Florenta. La intrare se afla o copie a statuii lui David apartinand lui Michelangelo. Palatul fost construit la inceputul secolului al 14-lea sub numele de Palazzo del Popolo, Palatul Poporului si este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras.

Pret intrare: tur cu ghid – 21.00 €

3. Ponte Vecchio

Vechiul Pod este un pod medieval ce se intinde peste raul Arno din Florenta. Podul este cunoscut ca cel mai vechi pod din Florenta si a fost salvat de la distrugere in timpul retragerii naziste din Italia, în 1944.Este unul dintre putinele poduri cu magazine construite pe el care inca mai sunt in picioare. Aceste magazine au fost ocupate de macelari pana in secolul XVI, cand Cosimo I s-a mutat in palatul Pitti de peste rau.

Pret intrare:

  • 14.00 € – bilet intreg;
  • 9.00 € – redus.

4. Basilica Santa Croce

Santa Croce este una dintre cele mai vechi biserici franciscane iar in privinta marimii este una dintre cele mai impunatoare. Biserica adaposteste morminte sau monumente ale unor mari oameni din Toscana: Dante, Michelangelo, Machiavelli, Lorenzo Ghiberti, Galileo Galilei. Interiorul gotic contine o fresca radianta realizata de catre Giotto si elevul sau Taddeo Gaddi. Dintre capelele sale cele mai renumite sunt Capella de Pazzi – proiectata de Brunelleschi – si Capelele Bardi si Peruzzi.
Pret intrare: 4.00 Euro

5. Galeria Uffizi

Galeria Uffizi este cel mai cunoscut muzeu din Florenta si totodata una dintre cele mai mari galerii de arta cu o colectie de picturi renascentiste care include lucrarile lui Giotto, Massacio, Paolo Ucello, Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangeloc, Titian si Caravaggio. Palatul Uffizi  a fost construit intre anii 1560 si 1580 pentru a gazdui organismele administrative ale ducelui Cosimo I de Medici.
Pret intrare:
  • pret intreg: 14 €
  • pret redus: 10,75 €
  • taxa de rezervare: 5,45 €.
Italia are o sumedenie de orase frumoase ce cer sa fie vizitate. Un alt oras la fel de minunat este Venetia.

Rezerva bilete de avion ieftine spre Florenta

Related posts:

Paris, Orasul Luminilor
Obiective turistice Istanbul
Vacanta in Grecia

1 Comentariu

  1. estela spune:

    Nu stiu de ce, cand ma gandesc la Florenta….imi dau lacrimile, mi se strange stomacul..ma visez des acolo, pe pod..si-mi doresc sa revin. Mai am orase de suflet(Ierusalim, Porto, Toledo, Roma..), dar aici e altceva…nu pricep!!

Lasa un comentariu

More in Europa (19 of 35 articles)
Berlin_1


Prezentarea orasului Orasul Berlin este situat pe raul Spree in Bundesland, statul federal Brandenburg si este cel mai mare oras al Germaniei cu o populatie de aproximativ 4 milioane de locuitori. Dupa o perioada de ...