Obiective turistice Istanbul

Prezentarea orasului

Orasul minunat Istanbul, este cunoscut drept ca si capitala tuturor capitalelor. Dupa cum se spune, este singurul oras din lume care se afla pe doua continente. Istanbul este puntea dintre Europa si Asia, un oras splendid ce are multe trasaturi unice si fascinante.

Superbul oras Istanbul este legat, atat la nord cat si la sud, de doua mari: Marea Neagra si Marea Marmara. Jumatatea de vest a orasului este in partea europeana iar partea de est este situata in Asia. Cele doua continente fiind despartite de Stramtoarea Bosfor. Este unic pentru ca a detinut statutul de capitala in timpul a doua imperii succesive, cel crestin Bizantin si cel islamic Otoman.

Orasul se intinde pe o suprafata de 780.000 de metri patrati si are peste 10 milioane de locuitori, 99,8% din populatia lor sunt musulmani, 0,20% crestin-ortodoxi si 0,01% evrei.

Obiective turistice Istanbul

1. Moscheea Albastra

Moscheea Albastra a fost construita intre anii 1609 si 1617 de catre Sultanul Ahmed I fiind  cea mai mare moschee din orasul Istanbul. Moscheea Albastra este una din cele mai faimoase obiective turistice din Istanbul, fiind singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete).

Aceasta moschee este aranjata in interior cu sute de placi Iznik albastre si albe ornate cu modele florale traditional otomane, si aceasta caracteristica speciala este cea care da numele moscheii.
Intrarea in moschee este gratuita.

2. Turnul Galata

Turnul Galata ofera o vedere panoramica de 360 grade asupra vechiului oras. Turnul (Galata Kulesi) a dominat cartierul Beyoglu inca din 1348 el fiind construit de o colonie genoveza ca parte din fortificatie si servea ca turn de observatie. Pentru a urca in turn puteti folosi unul din cele doua lifturi care va vor duce pana la etajul 7 al turnului.

 Intrare in turn costa 10 YTL.

3. Parcul Miniaturk

Parcul Miniaturk a fost conceput in anul 2001 si tot in acel an dar in data de 30 iunie a inceput constructia lui. Finalizarea lui a avut loc in anul 2003. Miniaturk acopera o suprafata de 60.000 de metri patrati fiind cel mai mare parc de miniaturi din lume. Acesta detine in prezent 105 cladiri construite la o scala de 1/25, 45 dintre ele sunt din Istanbul, 45 din Anatolia si 15 sunt teritorii otomane din afara Turciei.

Taxa de intrare in Miniaturk este de 10 YTL/ 6 EUR / 9 USD

4. Podul Galata

Marele si frumosul Pod Galata este cel mai vechi pod peste Golden Horn,constructia lui a inceput in anul 1453. Podul are 490 metri lungime, 42 de metri latime, are 22 de pontoane si face legatura intre centrul istoric al orasului si cartierul Eminonu (in acest cartier se afla principalele institutii religioase ale Imperiului Otoman precum si Palatul Imperial).

5. Muzeul Kariye

Din cate stiam eu  aceasta cladire  dateaza inca din secolele XI-XIV. Biserica originala a fost construita initial in sec XIV de Constantin cel Mare. Pe langa exteriorul sau atractiv foarte artactiv, mozaicele si frescele din interior sunt opere de arta ale perioadei renascentiste bizantine. Mozaicele din cele doua holuri de intrare in biserica contin scene biblice infatisandu-i pe Fecioara Maria si Domnul Isus Hristos.

Pret intrare: 15 YTL

Sper ca va placut mica noastra calatorie in acest superb oras Istanbul. V-as recomanda sa vizitati si Venetia, un oras italian plin de stralucire.

 Rezerva bilete de avion ieftine spre Istanbul

Related posts:

Obiective si atractii turistice Viena
Obiective turistice Stockholm
Obiective turistice Liverpool

Lasa un comentariu

More in Europa (22 of 35 articles)
106_venetia italia city breal avion italia cazare hoteluri venetia sejur avion italia venetia


Prezentarea orasului Venetia este este principalul oraş al regiunii Veneto şi al Italiei nord-orientale. “Orasul Podurilor”, cum mai este supranumita Venetia, se intinde de-a lungul gurilor de varsare ale raurilor Po si Piave. Amplasata in ...