Orasul berii: Munchen

Prezentarea orasului

Numit si „Orasul celor un milion”, Munchen este un oras sudic aflat langa Alpi. Orasul bavarez Munchen, centrul Germaniei sudice, este unul dintre destinatiile turistice favorite la nivel national, oferind o combinatie unica de fler si farmec traditional.

Acest minunat oras vechi de 800 de ani este capitala Bavariei si este orasul ce gazduieste festivalul faimos in toata lumea, Oktoberfest. In mod traditional, orasul, faimos pentru braseriile si berariile sale, aduce in prim-plan imaginea barbatilor corpolenti in lederhosen, veseli, cu obrajii rosii, care beau halbe de bere.

Munchen este un important centru cultural cu stagiuni speciale de opera, teatru si concerte. Exista de asemenea muzee si expozitii pe toate temele posibile (inclusiv muzee neobisnuite). Cele mai interesante sunt Muzeul Teatrului German, Muzeul Omenirii şi Naturii, Reisdenz (artă egipteană şi bijuterii) sau Muzeul Valentine.

Obiective turistice Munchen

1. Akademie der Bildenden Kunste

Minunatul obiectiv turistic Akademie der Bildenden Künste, este gazduit intr-o cladire neorenascentista de trei etaje. Acesta a fost fondata in anul 1808 de Maximilian I si a avansat pana  a devenit una dintre scolile de arta de elita din Europa in cea de-a doua jumatate a secolului XIX. Printre studentii faimosi ai universitatii se numara Max Slevogt, Franz von Lenbach si Wilhelm Leibl; si, la inceputul secolului XX, Lovis Corinth, Paul Klee, Wassily Kandinsky, Franz Marc si altii care au devenit pionierii artei moderne.

2. Parcul Olympia

Marele Parc Olimpic din Munchen a fost construit pentru cea de-a douazecea editie a Jocurilor Olimpice in 1972, insa ramane o minune a ingineriei moderne. Principalul sau stadion este ca un cort masiv, care poate gazdui aproape 70.000 de spectatori, acoperit de cel mai mare acoperis din lume, extins pe 66.800 metri patrati si realizat din sticla pictata acrilic.

 Pret intrare turn:

  •  4,50 €  pentru adulti,
  • 2,80 € pentru copii intre 6-16 ani;

3. Palatul Nymphenburg

La cativa kilometri de centrul orasului se afla frumosul Palat Schloss Nymphenburg, initial o casa de vara pentru aristocratia Munchen-ului. Palatul a fost extins, modificat si completat cu numeroase excentricitati de catre succesorii mostenitori de-a lungul secolelor inca de la constructia sa din 1664.

Pret intare: 5 €, bilet combinat: 10€.

4. Hofbrauhaus

Renumita bere a fost bauta  in aceasta taverna cu renume mondial din centrul Munchen-ului inca de cand a devenit o berarie regala in 1605. La fel de faimoasa este veselia si armonia bavareza, cunoscuta ca „gemuchtlikheid”, care este emanata direct de Hofbrauhaus din Munchen, odata cu berea care curge liber in fiecare zi, servita in halbe de un litru de catre tinere robuste imbujorate, imbracate in rochii bavareze.

5. Muzeul Alpin

In interiorul unei frumoase cladiri din sudul insulei, Muzeul Alpin ar fi putut arata o expozitie fascinanta despre Alpi, dar de fapt este o prezentare destul de seaca si de previzibila. Picturi, fotografii, instrumente stiintifice si grafice ilustreaza istoria acestui lant muntos, asezarea sa, expeditiile si popularitatea alpinismului. Din pacate, evita discutia despre exploatarea turistica a muntelui si problemele de mediu ce rezulta din incalzirea globala.
Pret intare:
  • adulti 3 €
  •  reducere 2 €
  • copii 1 €

Un alt oras al Germaniei care o sa va placa la fel ca Munchen este orasul Berlin. Un oras plin de frumusete si obiective turistice.

Rezerva acum bilete de avion ieftine spre Munchen

Related posts:

Obiective turistice Venetia
Turcia, taramul dintre doua continente
Obiective turistice Liverpool

Lasa un comentariu

More in Europa (17 of 35 articles)
craciun-viena-13199


Prezentarea orasului Viena este situata pe malurile Dunarii si inconjurata de frumusetile naturale ale regiunii Wachau. Viena a fost considerata pentru multe secole, capitala muzicii clasice, dar si a operei. Este un oras splendid, cu ...