Obiective turistice – Oslo

Prezentarea orasului

Orasul Oslo a fost fondat in anul 1048 si este cel mai mare si populat oras al Norvegiei, fiind si capitala acestei tari.Orasul se intinde pe o suprafata de aproximativ 427 km² si are o populatie de circa 600.000 de locuitori. Impreuna cu provincia Akershus alcatuiesc zona metropolitana a orasului ce cuprinde 1,4 milioane de locuitori.   Pe teritoriul orasului exista 343 de lacuri si 40 de insule.

 

 

Obiective turistice

1. Castelul Oscarhall 

Castelul Oscarhall a fost realizat in stilurile romantic si neogotic de catre Johan Henrik Nebelong. Acesta a fost construit pentru a-i servi ca resedinta, intre anii 1847- 1852, regelui Oscar I.

 

 

 

 

 

 

2. Castelul si fortareata Akershus

Castelul si fortareata Akershus au fost  construite la comanda regelul Hakon V cu scopul de a proteja orasul de amenintarile externe. Dupa numeroase incendii si batalii, in anul 1559 fortaretei i-a fost adaugat un tun pentru armament, iar in 1580 i-au fost adaugate un sant de apa si metereze.  Astazi, cele doua constructii medievale reprezinta un loc de recreere atat pentru cetateni, cat si pentru turisti. Aici  mai au loc diferite concerte sau piese de teatru.

 

 

 

 

 

 

3. Gradina botanica din Oslo

Gradina Botanica din Oslo a fost inaugurata in anul 1814, are o suprafata de 15 ha si cuprinde peste 7500 de specii de plante.  Pe timpul verii aceasta alcatuieste o oaza de verdeata in mijlocul orasului.

Aceasta cuprinde mai multe sectoare, printre care cele mai interesante sunt Grădina Înmiresmată, Grădina Ierburilor şi  Grădina de piatră.  Gradina inmiresmata contine  90 de specii de plante frumos mirositoare, la polul opus, Gradina Ierburilor cuprinde condimente, plante medicinale si plante otravitoare. Gradina de piatra, de departe cea mai apreciata, este amenajata sub forma unei vai cu cascade si contine specii din toata lumea, aranjate pe zone geografice.

 

 

 

 

 

 

4.  Muzeul corabiilor Vikinge

Muzeul amplasat in Peninsula Bygdøy, are expuse trei nave vikinge recuperate din mormintele din sudul Norvegiei. Regii vikingi erau inmormantati impreuna cu toate lucrurile despre care se credea ca au nevoie in viata de apoi. Navele sunt intr-o stare foarte buna datorita uleiurilor folosite la imbalsamare.  De asemenea, in muzeu, mai sunt expuse comori, bijuterii  si o multime de obiecte gasite pe aceste nave.

 

 

 

 

 

 

Vezi aici cele mai ieftine bilete de avion catre Oslo si alte destinatii turistice din intreaga lume.

 

 

 

Related posts:

Bruxelles, capitala Uniunii Europene
Orasul berii: Munchen
Oferta: 10% reducere la hotelurile din Antalya

1 Comentariu

  1. Idebenone spune:

    În toamna anului 1923 s-au terminat lucrările de construire a instalațiilor hidraulice proprii ale Grădinii, alcătuite la acel moment din următoarele piese: un baraj pentru Pârâul Țiganilor, un bazin de colectare a apei, casa de pompe cu motor pe benzină, castelul de apă cu rezervor (capacitate de 80 000 kg apă) având o scară de acces până în vârf și o galerie care servește și astăzi drept punct de admirare a panoramei Grădinii și întregului oraș, o rețea de distribuție în întreaga grădină cu 25 hidranți. În apropiere sunt prezente, de asemenea, două bazine mari semi-eliptice din beton și 34 de bazinașe pătrate (aflate în legătură cu instalațiile hidraulice), în care au fost plantate numeroase plante exotice. Tot în 1923 s-au amenajat aproape complet grupele sistematice ordonate după un plan original, s-au construit stâncării pentru plantele mediteraneene și s-au organizat diferite grupe ornamentale ale plantelor. S-a pavat o mare parte din drumul principal al Grădinii și a fost afișat la ambele intrării ale Grădinii planul grădinii, executat în culori. În cursul anilor 1923-1924 s-a făcut un nou pas către terminarea amenajării grădinii: s-au întocmit și așezat grupele biologice, ecologice și genetice cuprinzând numeroase secții (economia de apă a plantelor, apărarea acestora împotriva secetei, conservarea speciei, geneza speciilor).

Lasa un comentariu

More in Europa (3 of 35 articles)
Helsinki_by_night_by_daishi100


Prezentarea orasului Helsinki, capitala Finlandei este totodata si cel mai mare oras al acestei tari.  Orasul cu o populatie de peste 600.000 de locuitori este situat in sudul tarii, pe malul Golfului Finlandei, fiind si ...