Obiective si atractii turistice Viena

Prezentarea orasului

Viena este situata pe malurile Dunarii si inconjurata de frumusetile naturale ale regiunii Wachau. Viena a fost considerata pentru multe secole, capitala muzicii clasice, dar si a operei. Este un oras splendid, cu cladiri in stil baroc, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Orasul ramane patruns de grandiosul spirit imperial, reprezentat de palatele impozante si vilele ce pot fi admirate la tot pasul.

Mostenirea culturala a orasului e in mare parte muzicala, mari comporzitori precum Strauss, Brahms, Beethoven, Schubert, Haydn si Mozart au trait si au concertat aici. Viena este un oras tipic european, asemanator marilor orase europene precum Paris, Roma, Londra, Barcelona sau Milano dar spre deosebire de acestea, este foarte compact si usor de vizitat.

In capitala Austriei pot fi vazut o serie intreaga de muzee si obiective turistice. Viena este abunda in obiective turistice si atractii si face turistii sa o asalteze cu miile.

Obiective turistice Viena

1. Biserica Sfantul Karl

Biserica Sf. Karl (Karlskirche) este cea mai impresionanta biserica in stil baroc din oras , domul sau inalt de 72 de metrii, flancat de doua columne, reprezinta un obiectiv spectaculos in peisajul vienez. In anul 1713, Viena a fost lovita de ciuma iar Imparatul Karl al VI-lea a facut un juramant de a construi o biserica daca Viena va scapa de aceasta boala cumplita.

Pret intrare:

  • 6 euro (adulti),
  • intrare libera pentru copii sub 10 ani.

2. Primaria din Viena

Superba primarie din Viena este una dintre cele mai frumoase cladiri din multitudinea de frumuseti arhitecturale pe care le are acest oras. Proiectata de arhitectul Friedrich Schmidt, cladirea a fost inaltata intre anii 1872 si 1883. Primaria a fost contruita in stil gotic, cu un turn asemanator cu cel al catedralelor gotice. Epoca gotica a coincis cu dezvoltarea accelerata a oraselor si cu aparitia unei clase sociale numita burghezie urbana.

3. Palatul Schönbrunn

Supranumit si Palatul Versailles al Vienei, magnificul palat in stil baroc cu gradini marete a fost construit pentru Habsburgi intre 1696 si 1713. Palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn. Un tur al palatului ofera vizitatorilor sansa sa admire superbele aranjamente in stil baroc si rococo, faimoasele fresce de pe tavan din Marea Galerie, precum si Sala Oglinzilor unde odinioara Mozart sustinea concerte.

Pret intrare:

  • adulti 14.40 euro,
  • copii intre 6 si 18 ani 8.90 euro.

 4. Palatul Hofburg

Palatul Hofburg, sau Palatul Imperial, a fost resedinta familiei imperiale de Habsburg timp de 600 de ani. De-a lungul timpului, a fost dezvoltat ajungand unul dintre cele mai importante centre din istoria europeana. Primele fortificatii au fost ridicate de regele Ottakar Premyst in secolul al XIII-lea si au fost intarite de fiecare generatie pana a devenit structura monumentala ce este acum.

Pret intrare:
  • 9.90 euro (adulti),
  • 4.90 euro (copii intre 6 si 18 ani )

5. Parcul de distractii Prater

Prater, cel mai mare parc natural dintre Dunare si canalul drept al Dunarii, este aproape o alta lume. Este viu si antrenant ziua si are ceva dintr-o zona crepusculara noaptea. In anul 1560 Imparatul Maximilian al II-lea a hotarat ca pe suprafata sa sa se organizeze vanatori, insa mai tarziu Imparatul Rudolf al II-lea le-a interzis braconierilor sa mai intre in Prater.

 

Rezerva bilete de avion ieftine spre Viena

Related posts:

Amsterdam, capitala Olandei
Obiective turistice Torino
Obiective turistice York

Lasa un comentariu

More in Europa (18 of 35 articles)
florenta-piata-signoria-2853


Prezentarea orasului Orasul Florenta este capitala regiunii italiene Toscana si a provinciei Florenta fiind cel mai populat oras din aceasta regiune. Majoritatea turistilor care viziteaza capitala Toscanei sunt coplesiti de opulenta Florentei si folosesc tot ...