Zona turistica Maramures

Zona turistica Maramures este asezata in partea de nord a Romaniei. Maramuresul este o regiune geografică a Romaniei inconjurata in partea sudica de lantul muntilor vulcanici Oas Gutai Tibles, in partea de est se afla lantul muntilor Rodnei, in partea de nord-vest sunt muntii Maramuresului iar in partea de nord se afla Despresiunea Maramuresului, situata pe cursul superior al văii Tisei.

Cei mai inalti munti in aceasta zona pot atinge altitudini cuprinse intre 1000 de metri si maxim 2305 metri (Varful Pietrosu din muntii Rodnei). In aceasta zona se afla si rezervatia naturala “Pietrosul Rodnei” ce a luat loc in anul 1935.

Aceasta parte a Romaniei poseda un peisaj muntos deseori fiind accidentat. Daca veti pasi vreodata pe acest minunat loc al tari cu siguranta va veti indragosti de el pe loc, numai si numai din cauza peisajului si a aerului curat. Stiu ca v-am captat atentia si va bate gandul sa mergeti la Maramures iar daca veti face acest lucru trebuie sa va rezervati din timp locurile de cazare Maramures. Sunt destul de multe locuri de cazare pensiuni dar tot timpul trebuie sa fi precaut.

Orasul Cluj-Napoca este municipiul de judet si unul dintre cele mai mari orase ale judetului Cluj. Minunatul oras Cluj-Napoca se afla in partea centrala a Transilvaniei si se intinde pe o suprafata de 179,5 de kimometri patrati. Are cu sa se mandreasca pentru ca este un mare centru cultural, industrial si universitar, dar totodata este si un important centru de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica.

Municipiul Cluj-Napoca este plin de obiective turistice. Cele mai interesante obiective sunt cele doua teatre dramatice, doua opere, doua teatre de papusi, patru case de cultura, filarmonica si sase muzee dintre care Muzeul National de Istorie a Transilvaniei ce dateaza din secolul al XIX-lea, iar pentru a vizita toate aceste atractii trebuie mult timp si tot ce trebuie sa faci este sa iti rezervi un loc de cazare Cluj.

Orasul natura, Sibiu este un mare centru cultural și economic cu o populație de 155.000 locuitori. Este o o adevarata capitala turistica si culturala din centrul tarii, atragand turisti in continuare prin farmecul sau aparte. Natura a fost foarte darnica cu el daruindu-i munti cu paduri de conifere si foioase, dealuri cu pasuni, fanete si livezi de pomi fructiferi, campii, rauri repezi de munte, lacuri cu ape dulci si sarate.

Un oras ce merita vizitat cu orice ocazie. Ai ce vedea si in plus de asta iti va oferi aerul curat de care ai nevoie. Nu mai ezita si pleaca in concediu cu familia in acest minunat oras. Rezerva din timp locurile de cazare Sibiu si cu siguranta nu vei regreta acest lucru.

Related posts:

Hotel Cleopatra din statiunea Saturn
Covasna - perla statiunilor baleno-climaterice din Romania
Lacul Balea, cel mai mare lac glaciar de pe harta Romaniei

Lasa un comentariu

More in Romania (20 of 27 articles)
brasov_winter


Judetul Brasov se afla in sud-estul Transilvaniei si are o suprafata de 5.363 kilometri patrati, reprezentând cam 2,3% din suprafața țării, Romania. Judetul Brasov de invecineaza cu 8 judete din teritoriul tarii. La este se ...