Zona turistica Transilvania

Cea mai cautata zona turistica din Romania este Transilvania. Ea se afla in mijlocul lantul Carpatilor Orientali, Carpatiilor Meridionali si Muntii Apuseni.  Zona Transilvaniei inca mai poarta urmele numeroaselor batalii duse aici de-a lungul timpului. Este o zona bogata in resurse minerale iar peisajul pe care il vei vedea cu siguranta nu il vei uita, un lant muntos acoperit uneori de brazi. Aceasta regiune a tarii a fost denumită în evul mediu Voievodatul Transilvaniei („țara de dincolo de pădure”).

Suprafata totala a acestei regiuni împreună cu zonele din Banat, Crișana, Sătmar și Maramureș este de 100.293 kilometri patrati, ceea ce repreprezintă un jur de 42,1% din suprafeța României. Populația care locuieste în aceasta zona este de 7.221.733 locuitori ceea ce reprezintă aproximativ o treime din populația României.

Sunt o multime de obiective turistice de vizitat in aceasta zona. O sa incep mai intai prin a va prezenta unul dintre cele mai importante orase din aceasta zona, Brasovul.

Orasul Brasov se afla exact in centrul tarii in Depresiunea Brasovului. Este situat la o altitudine medie de 625 m in curbura interna a Muntilor Carpati. In apropierea orasului se gasesc localitatile: Predeal, Bușteni, Sinaia, Făgăraș și Sighișoara. Suprafata totala a localitatii este de 267,32 kilometri patrati.

Un oras frumos si linistit in care trec urmatoarele rauri: Șcheiu, Valea Tei, Valea Răcădău, Valea Plopilor cu Valea Scurtă, Valea Florilor, Gorganu, Râul Timiș și Canalul Timiș.

Pentru a vizita acest oras cu toate obiectivele lui turistice trebuie sa cauti un loc de cazare Brasov. Una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Brasov este Biserica Neagra construita in stil gotic.

Un alt oras la fel de frumos precum Brasovul este Sibiul. Orasul Sibiu este un mare centru cultural și economic ce are o populație de 155.000 locuitori. Este o o adevarata capitala turistica si culturala din centrul tarii, atragand turisti in continuare prin farmecul sau aparte. Daca vrei sa sa-i faci o vizita acestui oras un loc de cazare Sibiu tot vei gasi in acest minunat obiectiv turistic.

Turnul Scarilor a fost construit in anul 1542 si este cel mai veche cladire din Sibiu. Turnul a fost construit din caramida si se prezinta a fi o cladire masiva. O atractie turistica pe care trebuie sa o iei in considerare atunci cand te vei gandi sa vizitezi Sibiul.

Orasul Cluj-Napoca se afla in centrul Transilvaniei si are o suparafata de 179,5 kilometri patrati. Este un mare centru cultural, universitar si industrial iar pe langa asta mai este si un important centru de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica. Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat si din acesta cauza locurile de cazare Cluj sunt destul de cautate in orice perioada.

Trasilvania este si va ramane cea mai cauta zona turistica din Romania datorita istorie.

 

Related posts:

Obiective turistice Tulcea
Oferta de Paste 2012 in Targu Mures
Cazare in Mamaia la Phoenicia Holiday Resort

Lasa un comentariu

More in Romania (23 of 27 articles)
palatul_culturii


Moldova este cunoscuta drept zona din nord-estul Romaniei care cuprinde localitatile: Suceava, Iasi, Vaslui, Galati, Botosani, Vrancea, Neamt si Bacau. Regiunea Moldovei este un loc complex atunci cand vine vorba de obiective si atractii turistice. ...